Hnutí mysli 87.: Zvláštní výběr strachu
(Tohle je delší, ale jestli jste “gurmáni”, dočtěte do konce, je to zábavné.)
My lidé jsme pozoruhodní.
Nutně potřebujeme dovolenou, abychom si odpočali od té hrozné práce, do které dobrovolně chodíme, místo toho, abychom dělali takovou práci, která nás baví a naplňuje a která je takovou vášní, že odchod na dovolenou bychom považovali za “vyrušení.
Tím neříkám, že nemáme odpočívat, pouze se zamýšlím nad volbami, které děláme, a to dokonce DOBROVOLNĚ.
A taky mne udivuje, že se někteří někdy bojíme v procesu uzdravování pro sebe využít HYPNOTICKÝ TRANS, člověku zcela přirozený stav, který ve větší – menší míře či hloubce denně zažíváme. Když jsme ponořeni, zaměřeni na něco, co nás pohltí a zcela přestaneme vnímat čas, kupříkladu (tomu říkáme distorze času, velice častý hypnotický fenomén).
Tady si vybereme dobrovolně strach, jako pomocníka při rozhodování. Proč?
Ovšem současně se NEBOJÍME polykat hrsti psychofarmak, které tiše zaplavují chemii naše nitro a dělají tam prapodivné věci, často na hranici poškození zdraví psychického i fyzického. A často i ZA HRANICÍ.
Vedlejší účinky, ke kterým se farmaceutické společnosti otevřeně hlásí na příbalových letácích, odbydeme komentářem: “no jo, něco tam napsat musí, aby se chránili” a zcela zapomeneme, co tam stojí. Proč má někdo důvod se „chránit“ i nějak jinak, než uvedením data spotřeby a případně upozorněním na přítomnost oříšků?
Koupili bychom si v potravinách jídlo, na obalu kterého by stálo kupříkladu tohle??
Pojídání m téhle potraviny se vystavujete riziku, že:
– může dojít k psychické a fyzické ZÁVISLOSTI na téhle potravině (nevadí, nakoupíte jí pak víc, nebo se nějakou dobu budete třást, budete zvracet, přijde na vás deprese a myšlenka, že by bylo snadnější odejít ze světa a tak…nebo něco jiného, no a co?)
– jestli jste TĚHOTNÁ nebo kojíte, musíte pojídání téhle potraviny nezbytně konsultovat se svým kuchařem (nebo dovozcem jídla), nebo zcela její pojídání nahradit pojídáním jiné potraviny (ta ovšem taky může být pro vás a vaše dítě toxická…a možná ale ne, tak co?)
– nebo: tahle potravina NESMÍ být konsumována KOJÍCÍ ženou VŮBEC (proč?…zřejmě bude zcela bezpečná)
– SEBEVRAŽEDNÉ myšlenky a chování byly nahlášeny u malého počtu pojídačů téhle potraviny, a když se objeví, nevadí, tak to pak řekněte svému kuchaři (…jestli to ovšem stihnete)
– když se najíte téhle potraviny, nesmíte řídit motorová vozidla, nesmíte obsluhovat stroje a nesmíte pracovat ve výškách (jak to? … každý den obědváme a pak ještě pracujeme…)
– jestli máte, potíže s játry, srdcem, ledvinami, močením, jiná psychiatrická onemocnění (vyjma deprese, ovšem, že ano…), glaukom, cukrovku, epilepsii, zvětšenou prostatu…atd…neměli byste tohle jíst a když, tak se poraďte s kuchařem (jak pak to? … i lidi se zmíněnými potížemi by měli přece jíst…)
– zcela výjimečně se může stát, že když se najíte téhle potraviny tak se objeví tohle (nebo něco z toho, to je jedno, samé hezké věci…):
– rozmazané vidění
– těžká zácpa, pocit přeplněného žaludku, zvýšená teplota, zvracení
– zežloutnutí kůže a bělma očí
– tvorba modřin, krvácení, bledost, trvalá bolest v krku, horečka
– snížený počet červených krvinek, bílých krvinek, krevních destiček
– sucho v ústech, bolest hlavy, závratě, třes rukou, nevolnost, bušení srdce, únava
– ztráta citlivosti, mravenčení v končetinách, poruchy koordinace
– rozšíření zornic, zmatenost, snížení pozornosti, snížení libida, poruchy erekce
– vyrážka, otoky v obličeji, zvonění v uších
– křeče, průjem, zvracení
– změny nálady, úzkost, neklid, nespavost, noční můry
No…to nám je mňamka, dáme si taky nášup? Hotová mana.
Takže tady si strach nevybíráme jako pomocníka pro rozhodování. Proč?
Tohle je NEÚPLNÝ výčet POUZE ZE dvou vybraných léků a jejich příbalových letáků (které jedna z mých klientek užívala oba DENNĚ a ještě jeden NAVÍC!!!) …víc by nikdo stejně nečetl…
Zajímavé je, že u mnoha klientů zmíněné “vedlejší účinky” NIKDY v životě nebyly přítomny, až po užívání psychofarmak. Příbalové letáky doma mají. Četli je. Trochu. Jejich rodinní příslušníci taky. Trochu. Jejich stav, který původně chtěli řešit, se nelepší. Zato vedlejší účinky se rozvíjejí. A je obtěžují. A oni si kladou otázku: “kde se vzaly?”
A já si kladu otázku: proč se jmenují “vedlejší účinky”? Vedle čeho existují, když se stav nelepší? Vedle nelepšícího se stavu tady máme i vedlejší otřesné účinky? Dvojí dáreček. Dvojí radost. Čí radost?
Ale, my nečteme ani seznamy “É-ček” na potravinách, proč bychom si četli, co nám “potraviny” MŮŽOU způsobit?
Taky nemusí, že? Třeba se to MNĚ nestane.
Třeba to souvisí s naší ochotou nekriticky naslouchat člověku v bílém plášti, který říká:” tohle je NOVÁ GENERACE, zcela bezpečná, můžete i kojit, to DO MLÉKA NEJDE (třeba jahody do mléka jdou a taky cibule a zelí a je to hezky vidět a slyšet…
Léky obecně asi jdou v těle nějakou jinou zvláštní dráhou, která to nebere přes jícen a žaludek a střeva se vstřebáváním…asi,… to by to vysvětlovalo… jak by řekl poručík Colombo…).
Nebo to souvisí s tím, že je MNOHEM JEDNODUŠŠÍ spolknout pilulku místo toho, abychom se moudře zamysleli nad tím, zda není náhodou potřeba v našich životech a vztazích, včetně toho k SOBĚ, něco malinko změnit? To je ovšem na štíru s pohodlím…
Já neříkám, že všechny léky jsou špatné. Pouze říkám, abychom jsme si nezapomněli OČI a MOZEK, když už do sebe jsme ochotni něco ládovat. Zejména léky. Jídlo ovšem nevyjímaje.
Tuhle jsem četla hezkou radu: chceš-li jíst zdravě, nejez nic, co má reklamu v televizi.
Asi se zeptám sousedů. Televize totiž v naší domácnosti již významně dlouhou dobu nebydlí. Což mimochodem taky vřele doporučuji.